Senke nad Balkanom, 9-10

Radnja serije smeštena je u Beograd, između dva svetska rata. Nakon ubistva sveštenika dolazi do nereda u gradu u kome vladaju visoka politika, lokalni interesi, novac, kriminal i moć. Serija prati dva policijska inspektora – Andru Tanasijevića Taneta i Stanka Pletikosića – koji žele da razreše seriju žrtvenih ubistava koja su potresla Beograd.

Maja se nakon provedene noći sa Tanetom budi u njegovom krevetu nakon uznemirujućeg sna. Tane u jutarnjim časovima zatiče Stanka u kafani. Stanko je celu noć proveo tamo utapajući tugu za Marom u alkoholu. Tane mu govori da ode do Toponice i porazgovara sa kraljevićem Đorđem, slikarem slike „Crno sunce" koja visi na zidu u Avakumovićevoj kući. Krista ispituje Avakumovića o tome kako je proveo prethodnu noć i saopštava mu da ga je sinoć tražio inspektor Stanko Pletikosić. Njihov razgovor prerasta u svađu i Krista demonstrativno odlazi. Tane dolazi u posetu Alimpiju Miriću. Iz početka ga propituje oko podataka o nestanku Vojina Đukića, ali njihov razgovor lagano kreće u sasvim drugom pravcu.

Reditelj je Dragan Bjelogrlić, scenaristi Danica Pajović, Dejan Stojiljković, Vladimir Kecmanović i Stevan Koprivica.
Uloge tumače: Dragan Bjelogrlić, Andrija Kuzmanović, Marija Bergam, Gordan Kičić, Goran Bogdan, Nebojša Dugalić, Nenad Jezdić, Žarko Laušević, Branimir Brstina, Srđan Todorović, Nikola Đuričko, Marko Živić, Voja Brajović i mnogi drugi.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво