Senke nad Balkanom, 5-10

Radnja serije smeštena je u Beograd, između dva svetska rata. Nakon ubistva sveštenika dolazi do nereda u gradu u kome vladaju visoka politika, lokalni interesi, novac, kriminal i moć. Serija prati dva policijska inspektora – Andru Tanasijevića Taneta i Stanka Pletikosića – koji žele da razreše seriju žrtvenih ubistava koja su potresla Beograd.

Taneta, jedva živog, pronalazi Niški sa svojim ljudima i vodi ga kod Prša. Tane saznaje od Niškog da je Krojač bivši ratnik i da je u prošlosti četovao sa čuvenim Tankosićem i njegovim „crnorukašima". Krojač daje Alimpiju, čije je konspirativno ime „Kaluđer", negative i govori mu da je ubio policajca koji ih je doneo. Kaluđer mu savetuje da se skloni iz Jatagan male na neko vreme. Gazda Kiro nastavlja pregovore sa Kaluđerom i traži da mu pomogne da oslobodi Damjana iz zatvora. Kaluđer pristaje, ali uz uslov da mu se to bogato plati tovarima Kirivog najkvalitetnijeg opijuma. Stanko ispituje Avrama koji deluje kao umno poremećen. Stanko je protiv toga da se prema Avramu ophode kao prema zdravom zločincu i moli načelnika za psihijatrijsko veštačenje. U međuvremenu, Đolović upada besan u Glavnjaču i traži Taneta koji se nije pojavio na zakazanom sastanku. Stanko saznaje da je Tane još dan ranije otišao u Jatagan malu.

Reditelj je Dragan Bjelogrlić, scenaristi Danica Pajović, Dejan Stojiljković, Vladimir Kecmanović i Stevan Koprivica.
Uloge tumače: Dragan Bjelogrlić, Andrija Kuzmanović, Marija Bergam, Gordan Kičić, Goran Bogdan, Nebojša Dugalić, Nenad Jezdić, Žarko Laušević, Branimir Brstina, Srđan Todorović, Nikola Đuričko, Marko Živić, Voja Brajović i mnogi drugi.

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара