TV teatar – Ali grad me je štitio

Radnja komada Narodnog pozorišta Užice "Ali grad me je štitio" po tekstu Tanje Šljivar, u režiji Bojana Đorđeva, dešava se u proleće 2015. godine kada su građani Frankfurta na Majni protestovali zbog otvaranja još jednog frankfurtskog nebodera - nove zgrade Evropske centralne banke.

Konkretan događaj prati i lokalna priča o postjugoslovenskim migrantima i njihovoj čežnji za kelnericom Željanom. Ovo je neobični komad, koji baca svetlo na globalnu i lokalnu svakodnevicu, kako navodi autorka, Tanja Šljivar, zamišljen je "kao inscenacija "sudara" - finansijske elite i građanstva, zapada i istoka, aktivističkog jezika političkih parola i sočnog jezika gastarbajtera, superiornog i svemoćnog otelovljenog grada Frankfurta i jedne Željane, gastarbajterske Lulu, čiji život doslovno završava u "sudaru" sa materijalnošću grada - staklom solitera i asfaltom".

U komadu igraju: Tijana Karajičić, Bojana Zečević, Igor Borojević, Momčilo Murić, Nikola Penezić, Branislav Ljubičić, Hadži Nemanja Jovanović i Dušan Radojičić.
Urednice emisije "TV Teatar" - Tamara Baračkov i Ranka Jakšić
Rediteljka - Andrea Ada Lazić

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво