Читај ми!

Proleće na poslednjem jezeru, film

Smešten u godine na početku Drugog svetskog rata, film „Proleće na poslednjem jezeru“ istražuje neizvesnu sudbinu jugoslevenskih diplomata i diplomatskog osoblja koje je, zajedno sa svojim porodicama, deportovano iz zemalja koje je okupirao Treći rajh, u hotel na obali Bodenskog jezera. Među njima, u ovom hotelu našao se i naš veliki pisac - Ivo Andić, u to vreme veleposlanik jugoslovenskog diplomatskog predstavništva u Berlinu.

Scenarista Vule Žurić našao je zanimljiv ugao za prikazivanje manje poznatog perioda iz života našeg nobelovca, dotičući istovremeno i priču o ljubavnom trouglu između Andrića, kostimografkinje Milice Babić i njenog muža Nenada Jovanovića. Kombinujući istorijske činjenice i fikciju, Žurić i Čolović kreirali su kamerni film koji pruža uznemirujuću sliku o nacizmu i ratnim užasima.

Glumac Tihomir Stanić ponovo se našao u ulozi velikog književnika Ive Andrića, a pored Stanića glumačku ekipu čine i Marija Vicković, Dragan Petrović, Olga Odanović, Aleksandar Đurica, Jelena Ćuruvija, Boris Komnenić, Nataša Tapušković, Aleksandar Ristoski, Nebojša Milovanović, Branislav Trifunović, Katarina Marković, Radomir Nikolić, Jovan Jovanović, Saša Đurašević, Dragan Vučelić.

Film „Proleće na poslednjem jezeru" premijerno je prikazan na prošlogodišnjem, 48. FEST-u.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво