TV teatar – Limunacija

Narodno pozorište Niš gostovalo je u Zvezdara teatru sa predstavom Limunacija, nastalom po tekstu Dušana Kovačevića, u režiji Nebojše Bradića. Ovu komediju Dušan Kovačević je napisao pre četrdeset godina po motivima pripovetke Stevana Sremca Limunacija na selu.

Predstava preispituje naš mentalitet i prikazuje sve teškoće kada u društvu dolazi do nekih promena. Reč je o vremenu nastajanja naprednih ideja Svetozara Markovića i ruskih prosvetitelja u drugoj polovini devetnaestog veka. S jedne strane je konzervativna sredina, a s druge, nove ideje. Sremac je bio prilično konzervativan i negovao je rigidan odnos prema promenama, što je prisutno i u njegovoj Limunaciji. Dušan Kovačević u svom komadu, napisanom po motivima Sremčeve pripovetke, ukazuje na strah od promena i nespremnost za njih, kao najveći problem svakog društva.

Igraju: Dejan Cicmilović, Dragana Jovanović, Danilo Petrović, Aleksandar Marinković, Aleksandar Mihailović, Sanja Krstović, Dragoslav Savić, Miroslav Jović, Stefan Mladenović, Miroljub Nedović, Marko Pavlovski, Marjan Todorović, Katarina Mitić, Katarina Arsić, Uroš Milojević i Dejan Gocić.
Reditelj i scenograf: Nebojša Bradić
Kompozitor: Zoran Erić
Urednice emisije TV Teatar: Tamara Baračkov i Ranka Jakšić
Režija i adaptacija emisije: Andrea Ada Lazić

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво