Drugi vek – Nebojša Glogovac

Filmska karijera Nebojše Glogovca (1969-2018) trajala je pune dve decenije...

Za to vreme osvojo je tri Gran prija na Festivalu glumačkih ostvarenja u Nišu i niz upečatljivih uloga koje ga svrstavaju u sam vrh naše kinematografije. Od prve filmske uloge u TV filmu Petra Zeca "Raj" pa do "Hadersfilda", "Klopke" i "Žene sa slomljenim nosem" i "Krugova" Nebojša Glogovac je dokazao da se svetlost, po kojoj se poznaju glumačka veličina i moć, kod njega iz godine u godinu, iz filma u film - pojačavli i bogatili nijansama. Jer, kad neko munjevito bljesne na početku karijere, kao što je Glogovac u "Ubistvu s predumišljajem" onda posle te munje svetlost obično ne traje dugo. Kod Glogovca je suprotno.
U filmovima "Kad porastem biću kengur" i "Bumerang", Nebojša Glogovac blistao je kao komičar pokazujući kako se i u epizodi igra do poslednjeg santimetra filmske trake.
Uloge koje je ostvario u filmovima Srdana Golubovića, Ivana Živkovića, Olega Novkovića, Antonija Nuića i Srđana Koljevića, dokazuju da, glumom Nebojše Glogovca, filmska istina i magija dobijaju na suštinskom intenzitetu. A to postižu samo oni koji veruju u ono što rade i znaju šta im je činiti.
U surovim devedesetim godinama birali su ga različiti likovi koje je on izvrsno tumačio, ozbiljno misleći o onome što radi. I zato pamtimo Simketa iz "Do koske", taksistu iz "Bureta baruta", Kaju iz "Nebeske udice" Gorazda iz iz "Države mrtvih".

Kako to radio Nebojša Glogovac videćete u emisiji o filmu "Drugi vek".
Urednik je Nebojša Popović, snimatelj Milenko Jovanović, reditelj Aleksandar Fotez.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво