Kreatori serija: Nikola Pejaković

Ova epizoda posvećena je Nikoli Pejakoviću, reditelju i scenaristi.

Glumac, scenarista, pozorišni i televizijski reditelj, muzičar - sve ove umetničke prakse stiču se u imenu Nikole Pejakovića. Svakoj od njih ovaj svestrani autor pristupa znalački i, pre svega, sa duhom razigranog umetnika. Kao muzičar, Pejaković pleni duhovitim kombinovanjem muzičkih žanrova uspevši da stvori kako rokenrol tako i kafanske hitove, ali i upečatljivu filmsku muziku. Filmske uloge, poput onih u Lepa sela lepo gore, Rat uživo ili Mi nismo anđeli prave su glumačke bravure. Naposletku, Pejaković je kao scenarista savremenih televizijskih serija poput nezaboravne Vratiće se rode i serija Meso i Kosti stvorio galeriju živopisnih likova bez kojih svet savremene televizije ne bi bio tako zavodljiv.
Biće reči o pomirenju i pokajanju, o tranziciji, o nadi i svrsi postojanja i drugim temama prisutnim u njegovim serijama, kao i o brojnim nijansama umetničkog izraza koje čine renesansni lik Nikole Pejakovića.
U emisiji učestvuju: Nikola Pejaković, pozorišni reditelj i scenarista, dr Aleksandar S. Janković, profesor istorije filma, FDU i Vladimir Kecmanović, pisac i scenarista.
Urednik i scenarista Lidija Božić
Direktor fotografije Vladimir Marković
Montažer Marija Aranđelović
Reditelj Ivan Milanović

Repriza , 1.avgust u 14:45 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво