Читај ми!

Muzzik Video 2020: Rok, 6-16

Ritam i bluz, pank, alternativni i klasični rok, refleksije 80-ih i indi rok se smenjuju u selekciji nominovanih u kategoriji NAJBOLjI ROK VIDEO. Upravo u ovoj, konkurencija je bila najžešća, što je i logično jer se radi ukrštanju distorzija. Gitare, u svakom slučaju, pobjeđuju!

Nazire se, da nakon dugogodišnje globalne dominacije trepa i repa, prema ostvarenjima u ovogodišnjoj selekciji da dolazi novo vreme roka.
Najsofisticiraniji čitači osamdesetih Artan Lili su među nominovanim sa spotom "Oud". Od zvuka 80-tih kreće ali i stiže do jednog od najuspešnijih singlova u poslednje vreme Buč Kesidi - Đuskanje ne pomaže. Vuk Protić je kao reditelj, scenarista, montažer i još štošta drugo, uspešno ispratio povratničku energiju šabačke rok atrakcije Goblina u video-singlu "Ti si taj". Ništa lakši nije ni "uradak" "Rođen za suze" Bareta i Majki, koji je vizuelizovao Filip Gržnić. E-Play iz spota u spot, sebi postavlja i brani visoke standarde i "Slobodu" u spotovima koji savršeno prate ritam basistkinje i frontmena Maje Cvetković i ostalih iz benda. Mostarski Zoster je ispirisao Miodraga Cicović da sa velikim glumačkim ansamblom kreira kratki "vestern" film za pesmu "Kuda idu svi ti ljudi". Mostar je i grad u kome je M.O.R.T. snimio nikada žešći material, koji uspešno vizuelizuje u nominovanom singlu tim iz Kino Kluba Split. Žestina sigurno ne nedostaje ni beogradskom Repetitoru u kratkom muzičkom filmu "Kost i koža" Savine Smederevac. Muzički spot Hajveja "Svjetlija strana ulice" nam otkriva "zabranjeni grad" napuštenu vilu Josipa Broza u Herceg Novom. Nikola Stojanović režira "Metak" benda Šajzebiterlemon, produkciono jedan od najambicioznijih kratkih muzičkih filmova u ovogodišnjoj selekciji.

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи