Читај ми!

Na veslu priča: Ivana Dimić - Istina

Svi nešto tražimo. Ljubav, novac, moć, sigurnost, mir, sreću... Ko traži istinu? Koliko njih traži način da pobegne od nje?

Jedna od ključnih ekoloških tema svakako jeste i akutnost klimatskih promena. Ivana Dimić smatra da se promeni klime moramo prilagoditi: „Pa naviknimo se da je sada klima drugačija. Uskoro će početi da se kote zmije od vlage po Beogradu, zato što je sada drugačija klima. Šta je - tu je, čovek mora da se navikne na to šta se dešava i da gleda svoja posla."

Ivana Dimić, rođena je 1957. godine u Beogradu, pripovedač je i dramaturg. Objavila je pet zbirki priča, pet njenih drama postavljeno je u pozorištima, bila je dramaturg na preko 130 pozorišnih predstava. Scenarista je tri TV serije. Prevodi drame i romane sa engleskog i francuskog. Dobitinica je NIN-ove nagrade 2017. godine za roman "Arzamas".

Trejler: https://www.youtube.com/watch?v=xdnifKkhIC0

Reditelj, producent, autor originalnog koncepta: Rastko Šejić; kompozitor, montažer tona: Vladimir Lešić; kamera: Časlav Petrović (DP), Marko Ristić; montažer: Milan Pejnović; dizajner: Zoran Mujbegović; menadžer produkcije: Slobodan Vidić; spiker: Aleksandar Novaković; čamdžije: Ljubomir Miljević, Srđan Rusić, Jovo Čanak; intro animacija: Kosta Milovanović, Miroslav Spajić

Projekat podržala: Gradska uprava grada Beograda - Sekretarijat za zaštitu životne sredine

Podrška: 350.org i Climate Action Network Europe

Produkcija: Udruženje „Šta hoćeš" © 2015 - wdoyouw.org

Repriza, 20. mart u  01:19 i 09:20

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара