Libela: Milena Pavlović Barili

Povodom izložbe Poezija Mileninih boja, u Galeriji Dunav osiguranja, reprizira se emisija Libela - Milena Pavlović Barili.

Milena Pavlović Barili, jedan je od najistaknutijih predstavnika naše umetničke avangarde četvrte decenije 20. veka. Njenoj životnoj sudbini i stvaralaštvu umnogome su doprineli životi njenih roditelja. Majka Danica je poreklom iz ugledne porodice potomaka Karađorđevića, a otac Bruno Barili, pesnik i kompozitor iz parmske porodice umetnika - i to je spoj patrijahalne Srbije i savremenog sveta.
Milena Pavlović Barili školovala se i živela po raznim evropskim umetničkim centrima, da bi kraj života provela u Njujorku, gde umire u trideset devetoj godini. Raskošan talenat i plodan opus ove umetnice, posvećene avangardnom u umetnosti svoga doba, ali ipak originalne likovne poetike, svedoči o veličini i značaju pojave jedne od najbitnijih srpskih slikarki prve polovine 20. veka.
U emisiji učestvuju: Jerko Denegri, Lidija Merinik, Adele Macola, Marija Maca, Frančesko Barili, Jelica Milojković, i Žana Gvozdenović.

Autor i urednik emisije: Maja Skovran
Reditelj: Marko Šotra

Repriza, 07. mart u 10:15

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара