Oko ekonomije: Računi(ce)

Veće plate, veće penzije - kada će i veći standard.

U Skupštini Srbije ministar finansija brani rebalans, promenu plana budžeta za ovu godinu na osnovu kojeg će biti moguće da se do kraja godine povećaju plate u javnom sektoru. U isto vreme, kroji se budžet za narednu godinu - u njemu je već najavljeno povećanje penzija.

U Beogradu tim povodom, boravi delagcija MMFa iz Vašingtona koja će zajedno sa Vladom da proceni koje su to moguće opcije za povećanje primanja koje bi bilo realno, održivo. Ali ne samo to - otvoreno je pitanje kolike su realne investicije u državne projekte, do kada se može 

odlagati neminovo poskupljenje struje i gde su potrebno dodatni rezovi, a gde podsticaji da bi se pomoglo privredi i da bi se povećao standard građana.

Gosti Oka ekonomije su član Fiskalnog Saveta Vladimir Vučković i profesor Beogradske bankarske Akademije i član Nacionalnog saveta za visoko obrazovanje Hasan Hanić.

Iz Skupštine Srbije izveštava novinarka RTS - a Dragana Ignjić.

Emisiju vodi i uređuje Vesna Damjanić.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара