Oko magazin: Ekstremni rafting- najopasniji bukovi na Limu, drugi deo

Po najvišem vodostaju ove godine - 134 km na divljoj reci. Od 35 čamaca u Plavsko jezero spušteno je samo 10 - najhrabrijih.

Lim je jedna od najopasnijih reka za rafting, istina - nije tako izgledalo kada smo krenuli iz Plavskog jezera. A onda, kada se kod Koljine stope prevrnulo 7 od 10 čamaca, pomislili smo da do cilja možda nećemo ni stići. Ipak, nastavili smo.

Posledice prevrtanja videle su se kod Velikog Tivrana, kada su samo dva čamca smela da se spuste u kanjon i da pređu čuveni buk. Ovo je 20-ta Limska regata, zbog obilnih padavina vodostaj nikada nije bio viši, kao i neizvesnost. Ostalo nam je još oko 80 km neizvesne plovidbe.

U emisiji ćete videti i kako smo prošli na jednom buku, malo vulgarnog imena. Saznaćete kako se priprema halva, a vodimo vas i do Rudog, malog mesta u Republici Srpskoj kroz koju protiče Lim i gde je rođena, po mnogima, najmoćnija porodica na Balkanu - Sokolovići.

Oko magazin 18:20č.

Autor: Dalibor Žarić

Urednik: Gorislav Papić

broj komentara 0 pošalji komentar
Oko Magazin Oko Magazin

Autor:
Gorislav Papić

Svakog radnog dana u 18:25 - najaktuelnije političke, spoljnopolitičke, ekonomske i društvene teme. Najzanimljivije priče o kulturi, najatraktivnije reportaže. [ detaljnije ]