Oko magazin: Ekstremni rafting- najopasniji bukovi na Limu, drugi deo

Po najvišem vodostaju ove godine - 134 km na divljoj reci. Od 35 čamaca u Plavsko jezero spušteno je samo 10 - najhrabrijih.

Lim je jedna od najopasnijih reka za rafting, istina - nije tako izgledalo kada smo krenuli iz Plavskog jezera. A onda, kada se kod Koljine stope prevrnulo 7 od 10 čamaca, pomislili smo da do cilja možda nećemo ni stići. Ipak, nastavili smo.

Posledice prevrtanja videle su se kod Velikog Tivrana, kada su samo dva čamca smela da se spuste u kanjon i da pređu čuveni buk. Ovo je 20-ta Limska regata, zbog obilnih padavina vodostaj nikada nije bio viši, kao i neizvesnost. Ostalo nam je još oko 80 km neizvesne plovidbe.

U emisiji ćete videti i kako smo prošli na jednom buku, malo vulgarnog imena. Saznaćete kako se priprema halva, a vodimo vas i do Rudog, malog mesta u Republici Srpskoj kroz koju protiče Lim i gde je rođena, po mnogima, najmoćnija porodica na Balkanu - Sokolovići.

Oko magazin 18:20č.

Autor: Dalibor Žarić

Urednik: Gorislav Papić

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Око магазин Око магазин

Autor:
Горислав Папић

Сваког радног дана у 18:25 - најактуелније политичке, спољнополитичке, економске и друштвене теме. Најзанимљивије приче о култури, најатрактивније репортаже. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво