Kulturni dnevnik

Gost Kulturnog dnevnika je Štefan Kegi, reditelj iz Švajcarske, član grupe "Rimini protokol", autor ostvarenja "Zaostavština, komad bez ljudi" za koje je dobio Gran pri "Mira Trailović" 52. Bitefa i nagradu "Politike" za najbolju režiju na festivalu.

U Kulturnom dnevniku o izložbi Olega Kulika u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine i o četvrtom rođendanu akcije "Negujmo srpski jezik".

Bili smo u Galeriji RTS-a na koncertu iz ciklusa ''Gudači u galeriji'', koji je naš istaknuti solista Dejan Mlađenović posvetio sećanju na kolege poginule u NATO bombardovanju.

Beležimo događanja sa 14. regionalnih susreta pisaca "Na pola puta" u Užicu, predstavljamo knjigu "Pakujem svoju biblioteku" argentinsko-kanadskog pisca Alberta Mangela.

Beogradski umetnik Bogomir Doringer prisutan je na dve upravo otvorene izložbe u Beču i Zagrebu, koje se bave rejv kulturom. Na postavci u bečkom Muzejskom kvartu Doringer je kustos, a u zagrebačkoj galeriji Močvara predstavio se svojim radovima, zajedno sa kolegama koji takođe istražuju specifičnost kolektiva u rejvu.

Urednik Vojka Pajkić Đorđević
Realizator Maja Mandić
Montažer Nikola Manić

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Културни дневник Културни дневник

Autor:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво