Kulturni dnevnik

Gost Kulturnog dnevnika je Božo Koprivica pisac i dramaturg, koji je nedavno objavio autobiografske eseje pod nazivom "San ulice".

U Centru Sava i Kombank dvorani u Beogradu, premijerno je prikazan film "Kralj Petar Prvi" po motivima romana "Čarape kralja Petra" Milovana Vitezovića u režiji Petra Ristovskog.

Povodom obeležavanja jubileja 50 godina časopisa "Kultura" u Zavodu za proučavanje Kulturnog razvitka u Beogradu,otvorena je izložba,premijerno prikazan film i predstavljen 160.broj sa temom "Kultura i demokratija".

Na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu obeležena 70. godišnjica osnivanja Katedre za glumu.

U Krokodilovom centru za savremenu književnost u okviru programa "Lik i delo" predstavljeno je stvaralaštvo Dubravke Ugrešić.

Danas je predstavljena nova knjiga pesnikinje Radmile Lazić, pod nazivom "Ono što zvah ljubav".

Najpoznatiji svetski arheolog dr Zahi Havas dolazi u Beograd. 7. i 8. decembra govoriće o najnovijim otkrićima u Dolini kraljeva, tajnim vratima Velike piramide, Kleopatrinoj grobnici i mnogim drugim tajnama vekova.

U Boljšoj teatru u Moskvi u toku su završne pripreme za izvođenje savremenog baleta "Artifekt suit" američkog koreografa Vilijama Forsajta ''.
Urednik: Lidija Božić
Montažer: Branislav Popović
Realizator: Sanja Redžić

broj komentara 0 pošalji komentar