Tv lica...kao sav normalan svet: Pero Zubac

U novom izdanju emisije "Tv lica kao sav normalan svet" Pero Zubac govori pesmu "Mostarske kiše" srećan što se i danas tim stihovima mladići udvaraju, priseća se druženja sa Mikom Antićem u njegovom ateljeu na Petrovaradinu sa puno sete posvećujući njemu i Dušku Trifunoviću stihove "Najbolji moji drugovi stoje na drugoj obali".

Susret sa pesnikom počeo je kada je bio gost Minje Subote na proslavi 55 godina karijere, a nastavljen je u Novom Sadu

Od vremena kada su njegovi sinovi išli u školu i kada su ih na ulici zaustavljale žene koje su govorile da su baš one Svetlana iz Mostarskih kiša, do danas kada Perina unuka u čitanci uči dedine pesme, gotovo da se ništa nije promenilo u popularnosti stihova koje je napisao.

Ovoga puta pesnik će govoriti kako Svetlana nije ni postojala, kako su za jednu od pet najpoznatijih ljubavnih pesama u našem pesništvu inspiracija bile četiri žene,ali i o pesmama iz čitanki,o vremenu kada je uredjivao Muzički tobogan , Fazone i fore i mnoge emisije u višedecenijskoj karijeri urednika i novinara.

Autor: Tanja Peternek Aleksić

broj komentara 0 pošalji komentar
TV lica ... kao sav normalan svet TV lica ... kao sav normalan svet

Autor:
Tatjana Peternek Aleksić

„Tv lica …kao sav normalan svet,, je na programu RTS-a deset sezona. Za to vreme oko 300 ličnosti iz javnog života pokazalo je da uspeh i popularnost nisu uspeli da ih promene. [ detaljnije ]