Beskrajni školski štrajk

Ako su propali pregovori prosvetara i Vlade, da li će propasti i školska godina?!

Štrajk prosvetara ulazi u četvrtu nedelju i čini se da nikada nije bio dalje od kraja. Pregovori sa Vladom su propali, kompromis se ne nazire, a kao dodatna pretnja štrajkača čuje se da bi mogli da štrajkuju do kraja školske godine, bez obzira na posledice.

Zašto je dogovor nemoguć, da li su nerazumni prosvetari ili Vlada, da li se ikakav kompromis nazire, da li to znači produžavanje školske godine i ugrožavanje male i velike mature, odnosno, upisivanja na sledeći stepen školovanja, neka su od pitanja koja trenutno najviše brinu roditelje i đake.

O tome u Oku govore oni koji su najuporniji u štrajku: Leonardo Erdelji, predsednik Unije sindikata prosvetnih radnika, Tomislav Živanović, predsednik Granskog sindikata „Nezavisnost" i Aleksandar Stevanović iz Centra za slobodno tržište.

Emisiju vodi Zoran Stanojević.

broj komentara 13 pošalji komentar
(utorak, 22. feb 2011, 17:38) - Dragana [neregistrovani]

Bravo

Odlicna emisija. A ne da se dovode ministri koji se samohvale uspesima, a iz kabineta nisu izasli.
Ovo je pravo stananje u drzavi.
Samo napred prosvetari i ostali ma ko bio na vlasti

(utorak, 22. feb 2011, 11:00) - anonymous [neregistrovani]

prosvetari

Ova je strašno. Oni su došli ne da traže i predlažu kompromis već se ismevanju vredjaju decu (može da se poništi školska godina uporedjuju sa bombardovanjem o pandemiji koju objašnjava g, Tomislav kao veliki stručnjak)Oni samo novac hoće, imam unuke u osnovnim školama u Srbiji a i na zapadu, ponašanja prosvetara se toliko razlikuju da sam bez reči od velikog odmora do znanja dece. To da imamo samo mi pametnu decu glupost(to izgovaraju predstavnici prosvetara) ja odgovorno tvrdim da se mora učiti i da predavači moraju da budu pedagozi i stručni i uz pomoć roditelja i učenja se postižu dobri rezultati.Samo budžet samo pare vlada ne valja ministri ne valjaju kriza ne valja- šalim se za krizu. Takvi prosvetari su napravili te ministre vladu oni su ih školovali uvek su samo tražili pare a za uzvrat nudili jedno veliko ništa.

(utorak, 22. feb 2011, 09:34) - anonymous [neregistrovani]

Bane

Kao Bane vredni mrav, poslusan i uctiv sav. Kao Bane usmeren i odmeren i proveren...

(utorak, 22. feb 2011, 04:44) - Milos [neregistrovani]

Podrska skolstvu

Podrzavam!

(ponedeljak, 21. feb 2011, 20:08) - anonymous [neregistrovani]

Odgovor na SRAMOTA

Zaista je sramota da pricate kako prosvetni radnici rade pet do deset casova nedeljno, plus raspust. Tako moze pisati samo neobavestena osoba.Volela bih da svaki dan odrzite redovnih 5 casova na kojima Vas posmatra 30 pari ociju i da se za tih 5 casova adekvatno pripremite. Da uredno vodite celokupnu pedagosku dokumentaciju i tek tada biste videli koji je to obim posla. Za pocetak predlazem Vam da samo jedan sat citate novine ili neku knjigu naglas dok Vas grlo ne zaboli .

(ponedeljak, 21. feb 2011, 19:53) - Sunce [neregistrovani]

Pobrkani lončići

Ovo nije štrajk za bolje reforme u školstvu i kvalitetniji obrazovni program, već isključivo i samo za bolji finansijski položaj nastavnika. Sem isplate bonusa i povećanja plata, ja ništa nisam čula od predstavnika sindikata, od kada je štrajk počeo, o tome na koji način treba unaprediti nastavu, kako poboljšati nastavni program... Ljudima u obrazovanju treba povećati plate, smatram da jesu male, ali hajde da se ne menjamo teze. Bila bih mnogo srećnija da je ovo zaista štrajk za bolje školstvo, drugačiji nastavni program, veća ulaganja u nastavna sredstva, obuku nastavnika.. ali ako će bolje školstvo da se desi automatski samo sa povećanjem plata, onda je to loše...

(ponedeljak, 21. feb 2011, 18:44) - anonymous [neregistrovani]

Beskrajni školski štrajk

Apsolutno se slažem da prosvetari istraju u štrajku i da im se u toku štrajka srazmerno neradu isplate i zarade

(ponedeljak, 21. feb 2011, 11:31) - Бојан [neregistrovani]

Одговор Незапосленом

Господине незапослени, није проблем што ти људи имају у просеку по 38.000 динара и траже још преко тога. Проблем је што остали у привреди имају у просеку мање од 19.000, а многи ни то! Али за такво стање крива је 'наша Влада' која већ три године не чини ништа да се Ви и ја запослимо; то њих не занима, не осврћу се они за гладнима и промрзлима. И уместо да подржавате све оне који имају снаге да се боре за своја права, који ће можда да натерају министре да мање расипају државне (наше) паре кроз разне набавке, Ви им завидите и оспоравате њихову борбу.
Срамота!

(ponedeljak, 21. feb 2011, 09:13) - anonymous [neregistrovani]

reforma nastave

U potpunosti podrzavam strajk prosvetnih radnika.Ne pristati da se ucenama okonca, a da krajnji cilj strajka nije postignut. Reforma nastave je urgentna. Da li resorni ministar zna u sta se pretvorilo danasnje skolstvo. U atmosferi kada prosvetni radnici nisu zadovoljni svojim polozajem u drustvu, a ucenici odlaze u skole zato sto moraju, roditelji placaju silne privatne casove, zar to nije dovoljan razlog da ODGOVORNI za takvo stanje shvate, da su potrebne korenite promene i reforme. Treba stati na put sistematskom unistavanju i urusavanju naseg skolstva.

(ponedeljak, 21. feb 2011, 08:55) - nezaposleni [neregistrovani]

Sramota !

Svake godine ista prica.Ucenjuju jer mogu.
Od svih zaposlenih najmanje rade a najvise traze.
Neka pogledaju liste nezaposlenih sa 7 i 8 stepenom strucne spreme,koji jedva cekaju da rade.Neka pitaju roditelje kolike su im plate i da li rade.
Od pet do deset casova nedeljno plus raspusti.
STA JOS RECI OSIM SRAMOTA !

Oko Oko

Autor:
Gorislav Papić, Stevan Kostić, Dragana Ignjić

Svakog radnog dana u 18:25 - najaktuelnije političke, spoljnopolitičke, ekonomske i društvene teme. Najzanimljivije priče o kulturi, najatraktivnije reportaže. [ detaljnije ]