Čitaj mi!

Pesma Evrovizije 2021, polufinale 1

U utorak, 18. maja, u 21 čas, na prvom programu RTS-a u direktnom prenosu iz Roterdama gledamo prvo polufinale 65. takmičenja za Pesmu Evrovizije.

Predstaviće se izvođači iz šesnaest zemalja - Litvanije, Slovenije, Rusije, Švedske, Australije, Severne Makedonije, Irske, Kipra, Norveške, Hrvatske, Belgije, Izraela, Rumunije, Azerbejdžana, Ukrajine i Malte.

"Pesma Evrovizije 2021"

Pesma Evrovizije 2021 se održava pod sloganom "Otvori se" (Open up), a Vlada Holandije je odobrila da se ovogodišnje takmičenje održi uz ograničen broj gledalaca i uz strogo poštovanje mera koje će osigurati zdravstvenu bezbednost obožavalaca, takmičara, njihovih timova, novinara i organizatora.

"Pesma Evrovizije 2021", voditelji

Zahvaljujući pobedi pobedi Dankana Lorensa na Pesmi Evrovizije 2019. godine u Tel Avivu, Holandija je postala domaćin Pesme Evrovizije 2020. godine, ali je događaj otkazan zbog pandemije COVID-19. Ovog maja, uz pojačane mere opreza, holandski grad Roterdam ugostio je predstavnike 39 zemalja u hali Ahoi, koja je i ranije bila domaćin nekoliko velikih događaja, uključujući takmičenje za pesmu Evrovizije 2007. godine.

"Pesma Evrovizije 2021"

Oba polufinala (18. i 20. maj), kao i veliko finale (nedelja 22. maj) gledaćemo u direktnom prenosu na RTS-u. Predstavnice Srbije, grupa Hurricane, nastupiće u drugom polufinalu, pod rednim brojem 9.