Kulturni dnevnik

Premijera opere "Manon Lesko" Đakoma Pučinija izvedena je na sceni Narodnog pozorišta u Beogradu. Postavku te opere uradio je gost iz Italije Pjer Fračesko Maestrini, poznat kao reditelj koji od opera pravi bajke.

 

U Velikoj sali SKC-a otvorena je izložba strip-tabli i promocija strip-albuma Konstantinovo raskršće Dejana Stojiljkovića. Novi projekat, novi roman, poznati i afirmisani autor.

Izdavačka kuća Heliks objavila je roman norveškog autora Gunstejna Bakea, slojevito i kompleksno delo Breme.

U Maloj galeriji ULUPUDS-a otvorena je izložba Danijele Jović. Čuvena koliba proslavljenog britanskog umetnika i filmskog reditelja Dereka Džermana, predviđena je za prodaju. Umetnici iz čitavog sveta ujedinili su se u kampanji da se spase njegov legat.

Knjiga Pesnički svet Ezre Paunda Mirka Magaraševića, u izdanju Akademske knjige, biće predstavljena sutra. Tim povodom, gost naše emisije je autor knjige.

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop kulture, dizajna, novih tehnologija... Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednik Selina Lovren Aksentić
Realizator Marija Sredojević
Montažer Jovana Filipović

 

 

broj komentara 0 pošalji komentar
Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]