Magazin Srbije na vezi

U danima kada Srbi širom sveta pripremaju proslavu najradosnijeg hrišćanskog praznika, Uskrsa, "Magazin Srbija na vezi", vodi nas u Izrael i reku Jordan gde je, ispisana ćiriličnim pismom na srpskom jeziku, postavljena ploča Svetog jevanđelja o krštenju Isusa Hrista.

Na mestu krštenja, u kompleksu Jardenit svoja jevanđelja postavili su mnogi narodi u protekle
44 godine, srpska ploča je 112. i zauzima centralno mesto, ispred samog amfiteatra gde se vernici pripremaju pre ulaska u Jordan. Gosti emisije, prota Tomislav Lukić koji je sa grupom hodočasnika iz Šapca i postavio ploču, kao i Isak Asiel, glavni rabin Jevrejske zajednice u Srbiji, koji je bio i jedini velikodostojnik verske zajednice  u borbenim jednicama srpske vojske u vreme Nato agresije, 1999. godine.

Ekskluzivno, videćemo i kakvu poruku vernicima u Australiji pred Uskrs, šalje vladika Siluan, episkop Australijsko-novozelandske Mitropolije SPC.

Umetnička jaja, bojena posebnim tehnikama, predstaviće u studiju naša gošća, akademska slikarka Slobodanka Rakić Šefer.

Priču o vrhunskim kopijama Faberžeovih jaja koja se prodaju u jedinoj radnji u Francuskoj , u Parizu, donosi Vladan Jočić.

Muzički gosti emisije, Nada Pavlović i Vojkan Borisavljević, predstaviće autorsku pesmu" Beograd".  OKUD "Milomir Petrović" iz Sremčice, "Igrama iz šumadije", obeležiće 50 godina postojanja, a Slavko Banjac pesmom "Natenane", najaviće koncert u Beogradu 16. maja.

Urednik Suzana Gvozdenović Puzović
Reditelj Vladimir P. Petrović
broj komentara 0 pošalji komentar