Kulturni dnevnik

U okviru Festivala Šangajsko proleće, Simfonijski orkestar RTS-a održao je dva izuzetno uspešna koncerta u Kini. Tim povodom gost Kulturnog dnevnika je maestro Bojan Suđić.

U Kulturnom dnevniku predstavljamo izložbu iz zbirke Muzeja grada Beograda "Stvaranje modernog Beograda: od 1815. do 1964", beležimo razgovor o novom delu dr Nevena Cvetićanina "Slepe ulice istorije" u Narodnoj biblioteci Srbije. Govorimo o knjizi Nine Mihaljinac "Umetnost i politike sećanja: trauma 1999" na temu bombardovanja, kao i o romanu Džulijana Barnsa "Jedina priča", o ljubavi, prolaznosti i sećanju. Vodimo vas na dodelu godišnjih nagrada Udruženja muzičara džeza, zabavne i rok muzike, na Muzičke razgovore u Beogradskoj filharmoniji i na retrospektivnu izložbu Dušana Džamonje u Zagrebu.

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop-kulture, dizajna, novih tehnologija... Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednik: Dragana Pantić
Realizator: Maja Mandić
Montažer: Nikola Manić

broj komentara 0 pošalji komentar
Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]