SAT: Koliko su tačni brzinomeri?

Tema današnje emisije SAT u najvećoj meri pogađa sve vozače u Srbiji. Iako zakonodavci znaju da u tehničkom opisu svakog radara za merenje brzine postoji dozvoljena greška, oni to ne priznaju i policija kažnjava vozače ako prekorače brzinu samo za jedan kilometar na čas.

Zato je ekipa emisije SAT odlučila da testira brzinomere na novim i polovnim automobilima i sazna koliko su zaista tačni i koliko vozači mogu da se oslone na njih.

Videćete i koja oštećenja stakla mogu da se saniraju, a kada morate da zamenite ceo vetrobran.

Boravili su i na beogradskom sajmu turizma, gde istražuju da li će turistički aranžmani, zbog skupljeg osiguranja koje agencije plaćaju, morati da poskupe, ali i gde će najveći broj srpskih turista letovati.

U rubrici "Predstavljamo" vozili su novu tojotu "RAV4", a prvi put ćete čuti i praktične savete za vožnju hibrida.

Urednik i voditelj je Mladen Alvirović.

Repriza emisije je petkom u 14.00 na Drugom programu.

broj komentara 1 pošalji komentar
(nedelja, 24. feb 2019, 20:40) - Dragan [neregistrovani]

Brzinomer

u Automobilu nije merni instrument! Svi merni instrumenti, Radari, Tahografi, Vage, Komparateri, Kantari itd podlezu kontroli i Bazdarenju! U Hrvatskom zakonu o saobracaju je to tacno definisano! Na brzinu izmerenu radarom se tolerisalo +-10% do 100kmh, preko 100 je bilo nesto manje. Bilo je isto i u Srbiji ali je neko taj deo vremenom izbrisao! Mozete proveriti na internetu! Pozdrav ekipi SaT-a!

SAT SAT

Autor:
Mladen Alvirović

Svi koji traže aktuelnu i, pre svega, korisnu informaciju iz oblasti saobraćaja, automobilizma i turizma već punih 30 godina okupljeni su oko emisije SAT, emisije i za vozače i za pešake. [ detaljnije ]