Koridori

Radovi na celom južnom kraku međunarodnog putnog Koridora 10, od Niša do granice sa Makedonijom, biće završeni do kraja godine. Prema rečima potpredsednice Vlade i ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorane Mihajlović, Koridor 10 je za nas najvažniji infrastrukturni projekat. Radovi u Grdeličkoj klisuri su veoma teški, ali istovremeno pokazuju i veličanstvenu sliku svega što je urađeno.

Na trasi južnog kraka Koridora 10, na deonici kroz Grdeličku klisuru, najintenzivniji radovi su na deonici od Grdelice do tunela Predejane koja je duga 6.130 metara. Jedna od karakteristika i veoma teških pozicija na ovoj deonici su četiri kosine, njihova ukupna dužina je više dva od kilometra.

Projektanti i izvođači radova uspeli su, na malom prostoru da smeste, pored magistralnog puta, međunarodne pruge, dalekovoda i reke, modernu saobraćajnicu koja će omogućiti brži i, ono što je svakako važnije, bezbedniji saobraćaj.

Goran Maslar, urednik emisije
Goran Maslar, urednik emisije "Koridori"

U toku su i radovi na opremanju tunela Sarlah, Sopot i Bancarevo na istočnom kraku međunarodnog putnog Koridora 10 koji prolazi kroz našu zemlju. Ovi tuneli biće opremljeni najsavremenijim sistemima koji se instaliraju u skladu sa novom strategijom za vođenje i upravljanje saobraćajem.

Urednik: Goran Maslar

broj komentara 0 pošalji komentar