Pesme moje

Veče posvećeno Tomi Zdravkoviću

Koncert "Pesme moje" posvećen životu i radu istaknutog i popularnog pevača Tome Zdravkovića održan je u maju 2011. godine, u velikoj sali Zadužbine Ilije M. Kolarca.

Toma Zdravković, pevač i kompozitor ostavio je poseban trag na estradnoj sceni nekadašnje Jugoslavije. Sve njegove pesme priča su o njegovom životu, svaka od njih je odmah postajala hit, a poštovaoci su u Tominim pesmama pronalazili sebe.

Svoja snažna osećanja, radost i tugu, umeo je da iskaže kroz melodiju ili reči svake od pesama. Otuda i veliki broj pesama posvećen ženskim osobama - Danka, Branka... Ili najtežim životnim situacijama - Prokleta nedelja, Dotako sam dno života i druge. Toma Zdravković je pre dvadeset godina otišao u legendu a njegove pesme, setne i istinite, i danas žive svoj život.

Tomine pesme na koncertu su interpretirali njegovi prijatelji i saradnici - Ljubiša Pavković, Usnija Redžepova, Merima Njegomir, Ana Bekuta, Marinko Rokvić, Dragan Kojić Keba, Kemal Monteno i mladi pevači Milan Topalović i Hame Nalić.

Sve učesnike pratio je Narodni orkestar Radio-televizije Srbije pod upravom Vlade Panovića. Program je vodio dramski umetnik Goran Sultanović, a o legendarnom pevaču govorili su i specijalni gosti Radoslav Graić - muzički urednik RTS-a i Žarko Vukašinović - muzički producent RTS-a.

Koncert je pripremila Mirjana Drobac - etnomuzikolog u Muzičkoj produkciji RTS-a.

Urednik u Muzičkoj redakciji Dušan Šukletović.

broj komentara 0 pošalji komentar