TV minijatura: Englez u Beogradu

„Poruka sa beogradskih ulica je kompleksna i emocionalna. To je potpuni miks oronulih, starih zgrada, oštećenih zgrada, zgrada divne arhitekture..." kaže Endi Taunend, ekspert za digitalizaciju, ali i fotograf koji je zavoleo Beograd. Endi Taunend je bio vodič kroz Beograd ekipi Radio Televizije Srbije.

Endi Taunend sa porodicom već tri godine živi u Beogradu. Radi na projektu digitalizacije koji pri Ministrstvu telekomunikacija sprovodi Evropska Unija. Fotografija mu je strast, a Beograd omiljeni motiv. Fotografije objavljuje na svom blogu Belgrejdstrits (Belgradestreeets.com), a nedavno je objavio i knjigu fotografija pod istim imenom.

Ovakav Beograd poznaju samo Beograđani. Taunend je Britanac - Beograđanin koji razume ovaj grad.

„Poruka sa beogradskih ulica je kompleksna i emocionalna. To je potpuni miks oronulih, starih zgrada, oštećenih zgrada, zgrada divne arhitekture. Umetnost tih ulica je izuzetna. Na njima sam video od neke od najneverovatnijih grafita koje nisam video nigde u svetu. Beograd je bučno, živo mesto sa dušom i strašću. To je poruka koje šalju beogradske ulice", rekao je Taunend.

Autor i urednik Nikolina Milatović Popović, snimatelj Petar Vujanić, montaža Budimir Hrnjak, muzički urednik Ana Milićević, tonska obrada Jovica Stojković.

broj komentara 0 pošalji komentar