Kulturni dnevnik

Gost Kulturnog dnevnika je glumac Igor Đorđević koji je pre par dana imao premijeru u Narodnom pozorištu, tumačeći naslovnu ulogu u predstavi Ričard Treći.

Tema ovog izdanja Kulturnog dnevnika su reakcije na rezultate Konkursa Ministarstva kulture i informisanja za (su)finansiranje projekata u oblasti savremenog stvaralaštva za 2017. godinu.

Pod sloganom "Dvorišta ideja"‚ u Likovnoj galeriji Kulturnog centra otvorena je  XII Beogradska Internacionalna Nedelja Arhitekture. Ovogodišnja BINA program otpočinje izložbom "Originalno o Nikoli Dobroviću: Pojmovnik crteža savremene arhitekture".

U Bitef teatru - beogradska premijera predstave "Jami distrikt'' o najstarijoj naciji na svetu. Autor teksta je Minja Bogavac, režija Kokan Mladenović.

U Umetničkom paviljonu Cvijeta Zuzorić otvoreno je Treće međunarodno trijenale grafike.

Posetili smo ekipu RTS-ove kapitalne serije ''Nemanjići - rađanje kraljevine''koja ovih dana snima na Kalemegdanu.

Mjuzikl "Ljubav i moda" premijerno je izveden na sceni Madlenianuma. U pitanju je romantična komedija u čijoj osnovi je istoimeni fim iz 60-tih godina prošlog veka. Autor teksta je Staša Koprivica, a režiju potpisuje Aleksandar Nikolić.

Predstava "Derdiemann" ("on ona muško") pozorišta Folksbine iz Berlina u režiji Herberta Friča gostovala je u Burg teatru. Predstava je dobila godišnju nagradu kao najuspešnije pozorišno ostvarenje nemačkog govornog područja u 2016-toj godini.

Urednik: Olivera Milošević
Montaža: Andrijana Arsenijević
Realizator: Sanja Redžić

broj komentara 0 pošalji komentar