Srbija na vezi: Milan Mrđenović - Mel Novak

Važi za jednog od najboljih filmskih negativaca svoje generacije. Igrao je uz plejadu holivudskih zvezda kao što su Jul Briner, Maks von Sidou, Stiv Mekvin, Čak Noris, Kristofer Li, Den Ekrojd, Rosi o Donel, Linda Evans... Slavi praznike po pravoslavnom kalendaru i uživa u srpskoj hrani. Sa Srbijom na vezi Milan Mrđenović!

Milan Mrđenović je druga generacija Srba rođenih u Americi. U Holivudu je poznat kao Mel Novak i važi za jednog od najboljih negativaca svoje generacije. Zapaženu ulogu odigrao je u filmu “Igra smrti” tumačeći lik ubice Stika, pored legendarnog Brusa Lija.

Mel Novak u filmu
Mel Novak u filmu "Igra smrti"

Ovaj "loš momak" na filmskom platnu, u stvarnom životu ima potpuno drugačiju ulogu. Milan više od 30 godina radi kao propovednik u zatvorima, razgovara i pomaže ljudima sa one strane zakona, ljudima čiji životi liče na uloge Mela Novaka. Takođe pomaže i onima koji su izgubili sve u životu i dospeli na marginu društva. Delovi grada u kojima žive beskućnici zovu Skidrou, a Milan kaže da ovakvih sudbina, samo u Los Anđelesu, ima više od 25 hiljada! 

Mel Novak i Stiv Mekvin
Mel Novak i Stiv Mekvin

Da li govori srpski, čega se seća iz detinjstva, šta piše na njegovoj saobraćajnoj tablici, kako je dospeo u Holivud, o prijateljstvu sa Stiv Mekvinom, odnosu sa ljudima bez nade, o razgovorima sa kriminalcima i ubicama... iz Los Anđelesa za RTS govori Milan Mrđenović - Mel Novak.

Milan Mrđenović - Mel Novak
Milan Mrđenović - Mel Novak

Urednik emisije Tamara Drezgić

Snimatelj u Los Anđelesu Dragan Rakonjac

Realizacija Marija Sredojević

 

broj komentara 0 pošalji komentar