Da Možda Ne

Kako je protekao "Beogradski susret", treći sastanak lidera Kine i zemalja centralne i istočne Evrope?

Kakav je doprinos Kine uspavanom privrednom entuzijazmu, poslovnoj viziji i međusobnom uvažavanju i interesu regiona. Kako Kina utiče na nas i koliko mi znamo o Kini, u studiju govore:

Dr Dragana Mitrović, profesor Fakulteta političkih nauka, rukovodilac i osnivač Centra za studije Azije i Dalekog istoka,

Momčilo Pantelić, nekadašnji dopisnik Politike iz Pekinga,

Zorana Baković, nekadašnja dopisnica ljubljanskog Dela iz Pekinga.

U nastavku emisije govorimo o kulturnoj saradnji Srbije i Kine.

Da li nas je Valter, Bate Živojinovića, zauvek povezao sa Kinom? Kako danas izgleda naše kulturno nasleđe u svetlu aktuelnih odnosa sa Kinom? O tome da li su naši umetnici prisutni u Kini i koliko mi poznajemo kinesku kulturu, govore: Milo Radoman, predstavnik Nacionalnog folklornog ansambla Srbije "Kolo", Eduard Ille, organizator međunarodne kulturne saradnje Opere teatra Madlenianum, Asja Drača Muntean, pomoćnica za međunarodnu saradnju Ministarstva kulture.

Na kraju emisije, čućete sa kojim su se sve problemima susretali naši ovonedeljni heroji, monteri Elektromreže Srbije, dok su pokušavali da omoguće da struja stigne u Majdanpek.

Autor i urednik: Olivera Kovačević.

 

broj komentara 7 pošalji komentar
(subota, 20. dec 2014, 22:49) - Milovanovic Dragana [neregistrovani]

Tihomir heroj

Postovana Olivera,sve pohvale za emisju narocito za Heroja nedelje Tihomira koga ste pozvali u goste. Pozdrav iz Krusevca. 

(subota, 20. dec 2014, 21:00) - anonymous [neregistrovani]

Standard u Kini

Celu emisiju vi ne mozete da kazete da se u Kini zivi katastrofalno. U Nemackoj sam upoznao dosta skolovanih kineza i price koje sam cuo su zapanjujuce. Cak i u najbogatijem Sangaju kako prosecan covek zivi je nesto sto mi ne mozemo da zamislimo. Plate dobrih inzenjera su oko 300 evra a sobe na periferiji su oko 100 evra mesecno, stanovi su skuplji. Koga zanima moze da potrazi na youtube reciklirano ulje (Gutter Oil) u koje je popularno u Kini. Oni iz kanalizacije sa vrha uzimaju ulje i pakuku ga kao jestivo i koriste. Ljudi umiru a sve se krije kao Staljinovo vreme. Mala politicka vecina uziva i salje decu na skolovanja a 99% su beda kakvu mi nismo zabelezili ni pod Otomanskom imprerijom.

(četvrtak, 18. dec 2014, 23:16) - ☺ [neregistrovani]

Jeste bila baš, baš vrhunska


Možda je najbolja emisija ali je baš ova emisija bila najbolja i u regionu barem ove godine!

(četvrtak, 18. dec 2014, 22:50) - gledalac [neregistrovani]

Bravo!

Najbolja emisija trenutno na medijskoj sceni Srbije.

Olivera svaka Vam čast. Uvek aktuelna, sa odličnim izborom gostiju koji odlično poznaju predmetnu materiju.

Večeras dve gospođe - Dragana Mitrović i Zorana Baković - izvanredne. Sa ovakvim sagovornicima emisija teče kao pesma.  

(četvrtak, 18. dec 2014, 22:32) - svedska [neregistrovani]

Heroji,monteri Elektromreze Srbije

Svaka vam cast ;)

(četvrtak, 18. dec 2014, 09:33) - Jolović Zoran [neregistrovani]

Srbija - iznd svih prioriteta !

EU nikada ne sme biti cilj , već samo sredstvo društveno-ekonomskog napretka Srbije i kvalitetnijeg života građana.Da bi EU bila katalizator razvoja trebalo je interdisciplinarnom studijom pokazati i dobre i loše strane pridruživanja ! Kada aplicirate u Banci za mikro kredit , vi mora da pripremite biznis plan i ekonmski "osvetlite" svoju ideju .Kada ulazite u EU , sa svim mogućim implikacijama ( strateškim i vitalnim za Srbiju i živozt njenih građana )takva studija ne postoji !!??? 

(četvrtak, 18. dec 2014, 08:24) - Milan [neregistrovani]

A, EU

Da li će sada EU zatražiti od Srbije da poništi upravo skopljene ugovore sa Kinom, jer ih nije prethodno usaglasila sa propisima EU.