Čitaj mi!

Kulturni centar

Predstava "Idiot" Novosadskog pozorišta je prva premijera ove godine u našim pozorištima, nastala prema romanu Dostojevskog, u režiji makedonskog reditelja Andreja Cvetanovskog, a prema dramatizaciji Cvetanovskog, Roberta Lenarda i Gabora Ponga.

Polazeći od ove premijere, ali i prošlogodišnjeg velikog jubileja, dve stotine godina od rođenja Fjodora Dostojevskog, u Kulturnom centru istražujemo osobenosti predstava nastalih prema delu ovog velikog pisca, na našim scenama.

Glumica Tanja Bošković je dobitnica nagrade "Žanka Stokić", i tim povodom je ona gošća Kulturnog centra.

U emisiji će još biti reči o više od četiri decenije rada grupe Električni orgazam, a povodom dokumentarnog filma "Evo sada vidiš da može", nedavno premijerno prikzanog na našoj televiziji, zatim o novom filmu u našim bioskopima, "King's Men", o knjizi "Tranzitna viza" Ane Zegers, Festivalu koreografskih minijatura, izložbi "Zenitistima celog sveta. Iz zaostavštine Ljubomira Micića u Narodnom muzeju u Beogradu" autorke Gordane Stanišić. Rubrika Jubilej je posvećena sedamdesetpetogodišnjici od rođenja Dejvida Bouvija.

Urednik emisije Ana Tasić 
Autori rubrika Danijela Purešević, Marija Nenezić, Ana Tasić, Jovana Janković, Zorica Kojić, Miroljub Stojanović, Ana Marija Grbić 
Reditelj Ivan Bukvić 
Montažer Nikola Manić