Čitaj mi!

Treća Hronika 54/55 Bitefa

Na programu ovogodišnjeg, dvostrukog, 54/ 55 izdanja Bitefa, koji je trajao od 13. do 25. septembra, prikazane su predstave iz Evrope, Irana, Meksika i Čilea. Festival je održan pod sloganom "Na ivici budućnosti", koji simbolički odražava naše vreme, doba nesigurnosti i maglovite budućnosti.

U trećoj, poslednjoj Hronici ovogodišnjeg Bitefa, biće reči o poslednje četiri predstave prikazane u glavnom programu festivala, koje su tematski vrlo bliske, ujedinjene temama apokalipse, ljudske izolacije i samoće. Reč je o produkcijama "Kao da kraj sveta nije ni sasvim blizu" Bitef teatra, nastaloj prema tekstu Maje Pelević, u režiji Nikole Zavišića, zatim o projektu "Višnjik u višnjiku" reditelja Bobe Jelčića, prikazanom putem zoom aplikacije, predstavi "Konferencija odsutnih" grupe Rimini Protokol, kao i o scenskom delu "Fleš" Franka Vigrua. U emisiji će biti reči i o programima Bitef Polifonije, kao i o nagradama.

Prateći i analizirajući sadržaje Bitefa, Hronike takođe traže odgovore na pitanja kojima se predstave bave, probleme dehumanizacije savremenog čoveka, otuđenog tehnologijom, ali i pandemijom, kao i tragičnih posledica klimatskih promena, koje vape za ekološkom revolucijom.

Autor i voditelj Ana Tasić
Reditelj Milica Mitrović
Montažeri Nikola Manić, Jovana Filipović
Snimatelji Bojan Marojević, Aleksandar Beatović