Čitaj mi!

Minstrel, Numenor, Underforce, Dejan Dedović - Dedduh

Najveći izazov u ovom nemilosrdnom vremenu i trenutnoj situaciji je sačuvati, prepoznati ili stvoriti nešto lepo i dobro.

Novosadski sastav "Minstrel" je 2020. objavio album "Zalazak", koji je potom izašao i na vinilu. Posle kraće pauze, objavili su spot za pesmu "Hrana" koji uspešno dočarava njihovu energiju i autentičnost.

U ovom izdanju Bunta ćete bolje upoznate članove "Minstrela": Marka Trbovića, Kleu Trbović i Dejana Kijanovića a videćete i njihov novi spot.

Četvrti album grupe "Numenor", pod imenom "Draconian Age" je nedavno izašao. Po čemu se sve izdvaja ovaj muzički materijal, saznaćete od Marka Miranovića.

I to nije sve - uslediće televizijska premijera njihovog video spota za numeru "Make the Stand", koja je nastala zajedno sa čuvenim Hansijem Kuršom, iz nemačke grupe "Blind Guardian".

PGP RTS će objaviti album prvenac valjevskog rok benda "Underforce", pod nazivom "Protiv vremena". Interesantan podatak je da su članovi ovog tria dva srednjoškolca i jedan osnovac.

O spotu "Ne znam ko sam", koji najavljuje njihov debi album, kao i o drugim zanimljivim temama, govoriće Danilo Petrović, Mihailo Milošević i Petar Ružičić.

U najnovijem "Buntu", predstavićemo vam i interesovanja jednog zanimljivog autora. On je član sastava iz Kotora čiji tekstovi isprva deluju šaljivo... Zapravo, njihove pesme i jesu šaljive. Ali kada se malo više obrati pažnja na reči - dubina i poenta njihove muzike je jasna.

Pravo iz Kotora, otkrivamo u kojim sadržajima uživa Dejan Dedović - Dedduh iz rep sastava "Who See".

Autor emisije: Branka Glavonjić
Novinar i voditelj: Stefan Jovčić

 

Bunt Bunt

Autor:
RTS

Emisija Bunt je jedna od najdugovečnijih rok emisija u istoriji Radio-televizije Srbije, uspešno traje u kontinuitetu već 17 godina. [ detaljnije ]