Čitaj mi!

Snovi

Carski put u nesvesno, odraz naših skrivenih želja, naši mentalni čistači - tako definišu snove, našu ovonedeljnu temu. Sanjajte sa nama u "Studiju znanja".

Simboli u snovima su ti koji nam prenose poruke iz nesvesnog, a oni se mogu tumačiti sa različitih aspekata. O tome, svako iz svog ugla, naši gosti - antropolog dr Bojan Jovanović, psihijatar Aleksandra Bubera i pisac, filozof i reditelj Mladen Milosavljević.

Svi znamo da treba da spavamo da bismo sanjali, ali tu je intrigantno pitanje fiziologije spavanja. O biološkim funkcijama spavanja, neuropsihijatar dr Nikola Ilanković, profesor na Medicinskom fakultetu.

A kada vas spopadne želja da rastumačite svoje snove, ne virite u sanovnik, postoje psiholozi koji se temeljno bave tumačenjem snova. Jedan od njih je Elizabeta Nenin, psihološki savetnik iz Centra za dubinsku psihologiju i tumačenje snova "Dr Ivan Nastović".

Zaronićemo u svet umetnosti kroz ilustracije motiva sna. Obećavamo bajkovitu zabavu kroz oživljavanje motiva sna u poeziji, ali i tumačenje simbola iz naših snova.
Gledajte "Studio znanja"!

Autor i urednik serijala "Studio znanja": Zoran Živković
Urednik i voditelj emisije: Vinka Marinović Kovačević
Kovoditelj: Ivana Milenković
Reditelj: Igor Basorović

 

Studio znanja – Nešto sasvim drugačije Studio znanja – Nešto sasvim drugačije

Autor:
RTS

Studio znanja se vratio na male ekrane! Od 8. aprila 2022, petak veče oko 22 i 30, i subotu popodne u 13 časova, možete provesti uz kvalitetnu opšteobrazovnu emisiju Studio znanja. [ detaljnije ]