Čitaj mi!

Do, re, mi

Domaćini serijala Do, re, mi su animirani likovi, notica Noca i dirigentska palica-Feliks, koji vas uvode u svet muzike i muzičkih instrumenata.

Saznajte kako zvuči koji instrument, kako je nastao, od čega se pravi i kojoj grupi instrumenata pripada.

Kakve vrste orkestara postoje, zašto je harmonika duvački instrument,.. Kako je moguće da je saxofon drveni duvački instrument a pravi se od metala...

Gledaoci će u serijalu imati prilike da čuju mini koncerte učenika srednje muzičke škole Kosta Manojlović, studenata FMU kao i izvođenja Big bend orkestra RTS, Vasil Hadžimanov benda, Benda Vladimira Konstatinovića i još mnogo zanimljivih izvođenja.

U emisiji učestvuju deca, polaznici škole glume ART BEAT Nermina Ahmetovića i deca iz PPU Pegaz.

Scenario i koncept emisije - Višnja Bradonjić, ilustrator je Dejan Mandić, glavni animator Ilija Zipevski, dizajn zvuka Goran Stifanić, direktor fotografije - Slobodan Popović, montaža Dragan Uzelac, reditelj Nermin Ahmetović.

Glasove dali: Noca- Mila Manojlović, Feliks- Nermin Ahmnetović. Produkcija ART BEAT.

Epizoda - Trzani žičani instrumenti

Druga epizda serijala Do, re, mi nam otkriva koji sve instrumenti pripadaju trzanim žičanim instrumentima. Deca će saznati kako je nastala i kako se pravi gitara, kako se dobija zvuk i koje vrste gitara postoje. Gledaoci će imati jedinstvenu priliku da čuju mini koncert harfe u izvođenju stuneta FMU kao i deo izvođenja na gitari "Sonata 1. Stav" Hoakina Turina u izvođenu učenika srednje muzičke škole Kosta Manojlović.