Čitaj mi!

Virtuozi V4 + Sviramo zajedničkim jezikom - Audicije u Beogradu

Veliki televizijski šou program mađarske produkcije "Virtuozi", koji promoviše mlade talente klasične muzike ove godine otvorio je svoja vrata i muzičkoj omladini iz Srbije.

Poslednjih šest godina, ovaj televizijski format je dobio internacionalne razmere i sada pod nazivom "Virtuozi V4 +" okuplja zemlje Višegradske grupe - Poljsku, Češku, Slovačku, Mađarsku i Srbiju uz slogan "Sviramo zajedničkim jezikom".

U studiju Radio-televizije Srbije u Beogradu 6. i 7. avgusta stručna komisija odabrala je četiri predstavnika Srbije na ovom internacionalnom muzičkom takmičenju. Kao najavu muzičkog šou programa "Virtuozi V4 +" koji će se od 27. novembra petkom prikazivati na našem Drugom programu od 21.45, Muzička redakcija pripremila je tri emisije sa audicija u Beogradu.

Nakon dve emisije u kojoj smo slušali 24 mlade nade klasične muzike, u trećoj emisiji se upoznajemo sa Kristinom Vasić, Lanom Zorjan, Petrom Spasojević i Vukom Vukajlovićem koji su na najlepši način predstavili našu zemlju u Mađarskoj. Ovi mladi virtuozi na saksofonu, violini, klaviru i gitari ostavili su najjači utisak na stručni žiri u Beogradu i Budimpešti.

Članovi žirija na audicijama u RTS studiju su bili: Vladimir Milošević - pijanista, FMU Beograd; Jelena Simonović Kovačević - pijanistkinja, Akademija umetnosti Novi Sad; Ana Bogdanović Radić - flautistkinja, Simfonijski orkestar RTS; Dragan Suzuki Đorđević - vilončelista, FMU Beograd i Škola za muzičke talente Ćuprija; Boško Radojković - gitarista, Gitarart festival; Silvana Grujić - muzikolog, Odgovorni urednik Muzičke redakcije RTS.

Subota, RTS 2 u 22.50 i nedelja, RTS Klasika u 20.00.

Urednice: Silvana Grujić i Jovana Dukić
Montaža: Bojan Filipović
Reditelj: Ivan Milanović