Izaberi da živiš

Milica Knežević rođena je u okolini Zrenjanina gde je provela srećno i bezbrižno detinjstvo, koga se uvek sa nostalgijom seća. Njenu prirodu krasi amicioznost i upornost, pa joj tokom odrastanja nije bilo teško da pored odličnih ocena u školi, slobodno vreme provodi na odojkaškom terenu ili baveći se brojnim drugim aktivnostima.

Te 2009. godine, pred kraj prvog razreda srednje škole, njen život kreće potpuno drugim tokom. Doživela je saobraćajni udes i ostala trajno vezana za invalidska kolica. Patnja i bolovi kroz koje je prošla, nisu sprečili ovu hrabru devojku da nastavi da se bori. Završila je fakultet, kasnije odlazi sama u inostranstvo na rehabilitaciju, bavi se i dalje sportovima koji su joj dostupni, pronašla je ljubav svog života a kao motivacioni govornik daje podršku i nadu drugima.

Njen život se ni nakon trajnog invaliditeta nije zaustavio. Nama se urezala važna rečenica koju je izgovorila: „Sto puta pasti, znači i sto puta ustati jer se uvek može naći razlog da se podigneš i nastaviš dalje".

Urednik: Hana Loos