Mira Adanja Polak: Ekskluzivno

Nije samo luksuz koji pleni one koji u tom bogatstvu vide život. Tu je i pustinja koja dodiruje more.

To daje savršenu sliku pustinje u kojoj nailazite na cvet. I tu sam sliku sam ponela iz Katara. Ono sto vas zabljesne je neverovatna organizacija da se realizuje započeto i da ta gradnja na pesku u sred pustinje napreduje iz dana u dan.

Jedan inženjer govori kako je upravo završen jedan grad na severu od Dohe. Ako ostanete na tom sjaju, blještavom svetlu i luksuzu bićete uskraćceni za dublja saznavanja o ljudima od kojih možete mnogo toga da naučite.

Deo Dohe koji se zove Katara je preslikan grad iz nekog Njujorka, Londona, Pariza. Ovde svetski arhitekti nisu žalili para, sve je kvalitetno urađeno i na vreme, jer se čeka i veliki fudbalski događaj 2022. Za to žive da se pokazu...

Bila sam u Kataru i za državni praznik, videla paradu, videla vatromet i radost ljudi koji slave svoju nezavisnost.

Susreti sa ljudima koji su došli da zarade i tu nađu ono što nisu mogli u svojim sredinama je zanimljiv segment, jer, govori mlada žena koja je u Katar došla iz Kanade da ostvari svoje profesionalne i životne snove.

Oni hvale zemlju u koju su došli, srećem grupu dečaka. Oni su dobili na poklon sokola koji je u Kataru kućni ljubimac. O Kataru saznajem mnogo više od onoga što sam čitala i čula.