Upoznajmo zajedno bend "El Pre3idente"

U novom izdanju emisije Bunt, upoznaćemo muziku i misiju benda "El Pre3idente", saznaćemo iz prve ruke kako je ove godine bilo na festivalu "Eurosonik" a čućete i kako svoje nove albume preporučuju sastavi Dingospo Dali, Texas Flood i Dubioza kolektiv. Neće izostati ni preporuke za najatraktivnije događaje koji predstoje kao i Hit februara "Top liste Bunt".

Naši ovonedeljni gosti u studiju 9 na Košutnjaku, bend "El Pre3idente" izveli su dve pesme: "Krenite na čiku" i "Šumadijski old skul". Iz razgovora, koji je sa njima vodila Branka Glavonjić, saznali smo više o njihovom radu ali i o intrigantnom frontmenu benda - Luki Maksimoviću.

A zašto je festival "Eurosonic Noorderslag" jedna od najvažnijih muzičkih platformi u svetu i koji domaći bend je ovog puta tamo predstavila, poveriće nam Katarina Epštajn, urednica emisije "Pop karusel" Prvog programa Radio Beograda i urednica tematskog radio kanala "Rokenroler", na internet platformi "RTS Planeta".

Pobednici prvog Bunt Rok Festivala, bend "Dingospo Dali", nedavno su objavili svoj drugi album pod nazivom "O nečemu lepom". Kako zvuči novi album, koji motivi ga prožimaju i šta karakteriše njihov novi muzički materijal, objasnila nam je frontmenka ovog sastava, Sandra Vidojević.

Bluz rok bend "Texas Flood", predvođen Nenadom Zlatanovićem, deceniju nakon prvog albuma na engleskom jeziku - predstavili su se publici na novi način. "Tražim ljude kao ja", ime je drugog albuma koji prethodi njihovom prvom, velikom samostalnom koncertu u Domu omladine Beograda.

Kada jedan "hard-en-hevi" bend u Srbiji opstaje već četvrt veka, nepoljuljan u svojoj misiji - legitimno je zapitati se kako su u tome uspeli, kroz šta su sve prošli i šta poručuju budućim generacijama muzičara. Na ova pitanja odgovorio nam je osnivač Zoran Zdravković, koji je fontmen i gitarista benda "Kraljevski apartman".

Uvek aktuelni muzičari - "Dubioza Kolektiv", svoje fanove su obradovali novom pesmom za koju su snimili i spot: "Take My Job Away". Poseban gost na ovoj pesmi je Robby Megabyte, "humanoidni estradni robot koji svojom pojavom preti da uvede novi trend": da ljude -muzičare, (izvođače i pevače) zameni svojom vrstom! U "Buntu" gostuje Brano Jakubović od koga ćemo čuti nešto više o devetom albumu „#fakenews".

Kao i do sada, novinarska ekipa "Bunta" se i ovoga puta potrudila da umesto vas istraži i objedini informacije o svim najatraktivnijim muzičkim događajima koji predstoje.

U ovoj emisiji saznaćete i koji su bendovi i autori osvojili najviše vaših glasova i glasova odabranih urednika Radio-televizije Srbije za Hit meseca februara "Top Liste Bunt".

Autor emisije: Branka Glavonjić
Novinari: Katarina Vujović, Jelena Vukajlović i Stefan Jovčić
Reditelj emisije: Miodrag Kolarić

broj komentara 0 pošalji komentar
Bunt Bunt

Autor:
RTS

Emisija Bunt je jedna od najdugovečnijih rok emisija u istoriji Radio-televizije Srbije, uspešno traje u kontinuitetu već 17 godina. [ detaljnije ]