Magazin Srbija na vezi

Srpski kulturni savez Švajcarske predstavlja krovnu organizaciju i aktivno radi na okupljanju Srba i očuvanju maternjeg jezika i srpske kulture. Tako će i ovog decembra Srpski kulturni savez Švajcarske ugostiti glumce Narodnog pozorišta iz Prištine, koji će izvesti predstavu za najmlađu publiku. Gost emisije predsednik Srpskog kulturnog saveza Zvonimir Jovanović.

Na inicijativu Srba koji žive u Narodnoj republici Kini pre pet godina osnovan je Srpsko-kineski poslovni klub. Glavni ciljevi su promocija srpskih firmi, uspostavljanje kontakata sa institucijama Srbije i institucijama u Kini. Gost predsednik Srpsko-kineskog poslovnog kluba Zoran Bogdanović.

Generalni konzulat Srbije u Torontu je na zanimljiv način obeležio godišnjicu primirja u Prvom svetskom ratu. Bila je tu izložba ratnih fotografija, vlasništvo Srpske nacionalne akdemije, kao i prezentacija osam sveski stripova na srpskom jeziku. Publika u Kanadi je prvi put mogla da vidi i dve izuzetne kolekcije medalja i ordenja iz tursko-srpskih i Velikog rata. Izveštava Branka Dikanović Trbojević.

Pod sloganom "Ka svetlosti bez međa", 6. 7. i 8. decembra 2019. godine u Čikagu se održava sedmi po redu Festival srpskog filma.

Muzički gosti kompozitor Rade Vučković, Julija Vincan i Željka Milošević.

Urednik Boban Kovačević
Reditelj Dragica Gačić

broj komentara 0 pošalji komentar