Mira Adanja Polak: Ekskluzivno

"Mirna ruka" - Prof. dr Svetozar Putnik

O profesoru Putniku najviše čujete od pacijenata koje je oprisao i njihovih porodica. Dobar glas se daleko čuje.

Pogledajte biografiju i suočite se sa 3.000 kardiohirurških operacija i 50 transplantacija srca. Sve to u divnih 47 godina.

To je lekar koji je ugradio mehaničku pumpu "veštačko srce" kod 85 pacijenata, dajući im nadu da će jednog dana dobiti novo srce.

O profesoru Putniku saznajemo i to da mu telefon nikada nije isključen.

Školovao se u Holandiji, boravio u Hjustonu, Parizu. Učio je od najboljih o transplantaciji i hirurgiji srca.

Svoja znanja objavio je u domaćim i stranim časopisima i radovima koji su prikazani i kod nas i u svetu na međunarodnim skupovima.

Od čitave biografije najvažnija je ljudska reč koju ima i zahvalnost onih koje je operisao. Oženjen je i ima četvoro dece.

U kratkom vremenu između dve intervencije, pokušala sam da saznam i nešto što se ne vidi odmah i na prvi pogled.

broj komentara 1 pošalji komentar
(nedelja, 16. dec 2018, 09:21) - Bojana [neregistrovani]

Dr Putnik

Ne mogu, a da ne ostavim komentar kada sam videla da je neko konacno resio da uradi emisiju o ovom velikom coveku i doktoru. Operisao je moju majku kao veoma hitan slucaj. Bio je kraj smene. On je ostao, usao hitno u operacionu salu i dao sve od sebe. I uspeo. Nije nam trebala nikakva veza. Dao mi je odmah svoj broj mobilnog, uvek se javljao i vrlo strpljivo davao informacije. Kada dodjem u posetu, uvek je bio u svojoj lekarskoj sobi i strpljivo pricao sa svima. Zao mi je sto nije emisija sa uzivo ukljucenjima da mu sve ovo licno kazem. Veliki covek pre svega. Verujem da ima jos ovakvih i o njima treba raditi emisije.

Vi i Mira Adanja-Polak Vi i Mira Adanja-Polak

Autor:
Mira Adanja-Polak

U emisiji"Vi i Mira Adanja-Polak" gosti su ličnosti iz sveta nauke, kulture, politike, umetnosti i biznisa. [ detaljnije ]