Bele staze

Verovali ili ne, ekipa "Belih staza" prvi put je boravila na Zlataru, u mestu koje se naslanja na Novu Varoš. I prvi utisci su više nego impresivni, kao da sam se našao u onoj dolini na Novom Zelandu gde je Kameron snimao "Avatar". Sve pršti od netaknute prirode.

Smrčevina se ustremila ka nebu, a brda i padine kao stvorene za budući porodični i zdravstveni zimsko-sportski centar. Srećom, nema novogradnje u stilu Zlatibora, ni divljih naselja kao što su ona sa obe strane Kopaonika.

Željko Topalović, košarkaš, ugostitelj i umetnički stolar, svojim rukama napravio je hotel koji izgleda kao da ste u Kicbilu ili Gštadu.

Stara dobra Panorama opet dobija novo ruho i lagano se doteruje do sjaja lepotice.

Opština, sa predsednikom koji voli i zna da skija, godinama mic po mic pravila je skijaški centar svojim sredstvima - staze, rasvetu, ski kuću i akumulaciju, kao i veštačko osnežavanje.

U interesu gradskog budžeta, a zahvaljujući Zakonu o javnom i privatnom partnerstvu, skijalištem sada upravlja Vojkan Purić, uspešan poslovni čovek, Zlatarac sa željom da i dalje investira.

Drugi deo emisije posvećen je prvom ovogodišnjem takmičenju u Srbiji, koje je održano na Gobelji, najboljem sportskom poligonu na Kopaoniku. Skoro 150 učesnika, a uz njih na tuce mama, tata, braće i sestara, komplet familije.

A vreme - možda najlepše do sada, puno snega, sunca , mladosti... šta drugo da poželite. Valja odgledati pa potom put pod noge i u brda, jer tamo nema ni gripa ni boginja.

broj komentara 0 pošalji komentar