Upitnik

Crkva: Kosovski čvor

Gosti: vladika bački Irinej , državni sekretar u ministarstvu za Kosovo i Metohiju Oliver Ivanović i novinar Živojin Rakočević.

Emisiju uređuje i vodi Olivera Jovičević.

broj komentara 5 pošalji komentar
(utorak, 09. mar 2010, 13:39) - anonymous [neregistrovani]

Честитке за емисију!

И гости и тема и водитељка, све је било на највишем нивоу. Слажем се са коментарима својих уважених претходника. Честитке РТС на одабиру правих, компетентних саговорника. Преосвећени владика Иринеј, као и Његова светост Патријарх и већина наших владика, на најбољи начин показују и доказују да је духовна снага и јачина изнад свих осталих вредности које се у свету могу видети, чути или осетити.

(sreda, 03. mar 2010, 03:24) - anonymous [neregistrovani]

Pragmatizam

Veoma dobro podpitanje voditeljice u vezi Ivanoviće izjave o o pragmatizmu kao načinu vođenja politike i komunikacije.

(sreda, 03. mar 2010, 02:54) - Natasa [neregistrovani]

pohvale iz Cikaga

Najsvesrdnije se pridruzujemo misljenju oca Vasica iz Beca, uz pozdrave iz grada sa najvecom populacijom Srba u Dijaspori. Posle ovakvog jasnog izlaganja kljucne problematike, mislim da svako razumno bice, moze sa sigurnoscu da otkloni bilo kakve sumnje i sebi i drugima, po pitanju ovih nesrecnih momenata.
Sva tri sagovornika se sjajno nadopunjuju, iako su razlicitog profila! Molimo vas da u pravom kontinuitetu, nastavite sa profesionalnom otvorenoscu za transparentnost informacija, na slavu Boziju i na korist svima!
Najiskrenija zahvalnost urednistvu i voditeljki!

(sreda, 03. mar 2010, 00:08) - anonymous [neregistrovani]

Изванредна емисија

Све похвале за ову емисију уредници и РТС-у. Када су теме у вези са СПЦ у питању, заиста је потребан професионализам у извештавању јер је то ем најстарија институција у земљи, ем она која ужива поверење највећег броја грађана. Добро је што СПЦ има Службу за односе са јавношћу јер је тако најбоље и за њих и за медије, да не би било лутања и ослањања на трач рубрике, изворе ''блиске'' и изворе ''далеке'' исл. Него овако јасно, гласно и одговорно да неко објасни право стање ствари.Све похвале и Епископу Иринеју на отворености и искрености, као и двојици гостију са њим. Иако је тема била непријатна, Владика је успео да пренесе позитивну енергију свима који су гледали, а то је увек случај кад он гостује на Тв-у или говори у јавности.Свака емисија са њим била је пун погодак.

(utorak, 02. mar 2010, 22:28) - свештеник Слађан С. Васић [neregistrovani]

Похвале из Беча

Одлична емисија, као и она претходна, непосредно по избору новог патријарха са владиком Иринејем као гостом.

Важно је увек позивати најкомпетентније људе, па и када је о тзв. "Црквеним проблемима" реч, а не неке самопрокламоване и "свезнајуће експерте" за Црквена питања.

Надриексперти и самозванци говоре често у медијима и иначе олако, површно и неодговорно, а они које је овластила сва Црква у пуноћи, односно сам Свети Синод, па тиме и Архијерејски Сабор, као што је у овом случају епископ проф. др Иринеј Буловић овлашћен за однос са јавношћу и медијима, бар засад привремено, док је редовни члан Св.Синода, ипак сносе пуну и велику одговорност за сваку изговорену реч и изнесени став на телевизији, радију, медијима уопште, па и у овако озбиљној емисији. То је јако важно и између таквих људи и неафирмисаних самозванаца постоји заиста велика разлика, иако свако има право на своје мишљење, али без претенциозности да пројављује собом сам сву пуноћу Цркве.

Зато је моја оцена да је ово била права емисија, у право време, на праву тему, која свакако заслужује велику пажњу, притом уз изузетан одабир веома компетентних гостију.

Све честитке и похвале. Наставите радити и делати тако професионално и непристрасно, али савесно, слободно и надасве одговорно, као и досада.

Позрав из Беча, некад царске и старе Вијене.

презвитер Слађан С. Васић

Upitnik Upitnik

Autor:
Olivera Jovićević

Emisija Upitnik autora i urednika Olivere Jovićević politički je tok-šou koji otvara sve teme važne za Srbiju i njene građane, bez ambicije da presuđuje ili sugeriše rešenja. [ detaljnije ]