Čitaj mi!

Pregovori u Briselu, gde je prostor za kompromis

Posle više od godinu dana nastavljaju se pregovori Beograda i Prištine uz posredovanje EU, da li Brisel i Vašington očekuju previše kada tvrde da neće biti razilaska bez postignutog dogovora.

Nova runda briselskih pregovora dogovorena je posle velike krize inicirane namerom Prištine da prisili Srbe iz opština sa većinskim srpskim stanovništvom da prihvate promenu registarskih tablica i ličnih karata.

U susret pregovorima predstavnici Brisela i Vašingtona poručivali su da se mora postići dogovor, kao i da će ZSO biti među temama o kojima će se razgovarati.

Predviđeno je da pregovori traju jedan dan, ali su produženi tako da je izvesno da će se pregovarači sastati i u petak, posle čega se očekuje obraćanje predsednika Srbije.

U kakvoj se atmosferi pregovori vode, kakva je geopolitička situacija, šta očekuju Srbi koji žive na Kosovu i Metohiji za Oko govore državni sekretar u Ministarstvu spoljnih poslova Nemanja Starović i docent Fakulteta političkih nauka u Beogradu Stefan Surlić.

Emisiju vodi Zoran Stanojević.

Oko Oko

Autor:
Gorislav Papić, Stevan Kostić, Dragana Ignjić

Svakog radnog dana u 18:25 - najaktuelnije političke, spoljnopolitičke, ekonomske i društvene teme. Najzanimljivije priče o kulturi, najatraktivnije reportaže. [ detaljnije ]