Čitaj mi!

Jutarnji program

Evo koje smo vam teme pripremili za ovaj četvrtak:

- Za deset dana u Briselu bi za isti pregovarački sto posle više od godinu dana ponovo trebalo da sednu predsednik Srbije i premijer privremenih institucija u Prištini. A šta će biti na stolu? O tome posle 7 razgovaram sa Nebojšom Čovićem.

- Ovog leta svedoci smo velikih suša, a vodostaji Dunava su rekordno niski, najniži u poslednjih 10 godina. Kakav je hidropotencijal naše zemlje, da li je ugroženo snabdevanje vodom, i kako oscilacije vodostaja utiču na proizvodnju energije u vreme već postojeće energetske krize? Odgovore tražimo posle pola 8

- Evropske zemlje već danima beleže porast broja zaraženih od korona virusa. A, dodatni strah stanovnicima pravi činjenica da nema dovoljno lekova! Za razliku od nekih zemlja u Evropi, kao i u našem regionu, Srbija je jedna od retkih zemalja koja je obezbedila sve ključne lekove prateći preporuke struke. O tome posle pola 9 razgovaram sa direktorkom RFZO, Sanjom Radojević Škodrić

- I ovog četvrtka vodimo vas u Zemlju roditelja. Naša tema biće deca i ekrani. Nema detinjstva bez crtanog filma, ali danas govorimo o tome - kada i koliko bi deca trebalo da budu izložena ekranima i zašto nikako nije dobro da deca jedu i uspavljajuju se uz mobilne telefone.

- Međunarodni dan mladih je godišnji međunarodni događaj koji se obeležava 12-tog avgusta. U susret Danu mladih, posle pola 10, danas govorimo o organizaciji Mladi istraživači Srbije, u koju se dobrovoljno uključuju mladi ljudi radi ostvarivanja zajedničkih interesovanja, ideja i ciljeva.

- Postupak restitucije bio je, u najmanju ruku, složen! I tehnički i pravno, ali se Agencija za restituciju uspešno nosila sa svim problemima, u želji da što pravednije obešteti naslednike oduzete imovine. Ove godine Agencija za restituciju obeležava 10 godina aktivnog rada na procesu restitucije oduzete imovine. Koliko je toga vraćeno, i šta je ostalo da se uradi, posle 10

- A, onda vas vodimo u Tetrijum, pozorište u centru Beograda, u Kapetan-Mišinom zdanju, koje drugu godinu zaredom, tokom leta, dok su sva ostala pozorišta na "godišnjem odmoru", preuzima centralnu ulogu u pozorišnom svetu.

- I na samom kraju, u goste nam dolaze, članovi YU grupe - najdugovečnijeg rok benda u regionu - Dragi i Žika Jelić - neustrašivi rokeri! 10. septembra na Tašmajdanu održaće koncert na kome će obeležiti pola veka  postojanja benda.

Urednik emisije je Aleksandar Tucaković, a pred kamerama će biti Bojana Marković