Čitaj mi!

I na kraju - knjiga

U Narodnoj biblioteci Srbije je otvorena izložba fotografija jednog od najznačajnijih ilustratora i karikaturiste Jugoslava Vlahovića, pod nazivom "Bibliotheca mortalis". Zbog čega je odlučio da fotografiše nadgrobne spomenike sa motivima knjige, kakva saznanja mu je doneo ovaj poduhvat, ali i o prestižnoj nagradi festivala "Satirikon" u Poljskoj, govori gost Kulturnog dnevnika - Jugoslav Vlahović.

 

Predstava "Tesla, svetlopis u vremenu" u režiji Miroslava Benke premijerno se izvodi na festivalu "Teatrijum", u dvorištu Kapetan Mišinog zdanja. Ideja predstave je preispitivanje vremena i okolnosti u kojima je naučnik stvarao i čime nas je sve zadužio. U Nusbergu iznad Beča, na mestu Betovenovih adresa i šetnji, održava se treći festival austrijsko-srpske pijanistkinje Anike Vavić. O radu i o poslednjim uspesima, svako u svom segmentu stvaralaštva, za Kulturni dnevnik govore reditelj Zoran Đorđević i perkusionistkinja Ksenija Komljenović. Glumac, dramaturg, romanopisac Ajad Aktar u knjizi "Tugovanke za zavičajem" piše o identitetu, čežnji, veri i politici. U emisiji i o drugim događajima iz sveta kulture i umetnosti.

Urednik Snežana Stamenković Jojić
Montažer Damjan Paunković
Realizator Marko Šotra

Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]