Čitaj mi!

Kulturni dnevnik

Gost je Duško Lopandić, književnik, pravnik i diplomata, koji se u novoj knjizi "Purpur imperije" bavi sudbinama careva poznog Rimskog carstva s prostora Balkana.

 

Otvoren je 22. Egzit. Bez obzira na to što se zahvaljujući njemu pojavio veliki broj muzičkih festivala, Egzit je najveća, najznačajnija i najatraktivnija manifestacija kod nas.

Ovogodišnji Festival orgulja zatvoren je nastupom Nejtana Laubea, najtraženijeg američkog orguljaša, koji je cenjen zbog izuzetne tehnike i inovativnih  programskih sadržaja.

U Galeriji RTS- a otvorena je izložba "Sećanje na jugoslovenske umetnike revolucije" koja obuhvata vredna dela iz fundusa Galerije Doma Vojske Srbije.

U okviru 30. BELEF- a, u Kulturnom centru Beograda, premijerno je izveden multimedijalni performans "Rehnic - anđeo uništenja" o stradanju u savremenoj istoriji, u režiji Stevana Bodrože.

Predstavljamo album "U krug" na kom su ujedinjeni glasovi novog popa u misiji da promene dominantan zvuk regiona, a koji potpisuje kompozitor, producent i aranžer Andrija Gavrilović.

Karavan kulture koji okuplja umetnike, pisce, muzičare, obišao je 8 gradova u 5 zemalja Evrope, a centralni deo programa bili su jubilarni, 20. Dani srpske kulture u Parizu.

Svake večeri od ponedeljka do petka na Prvom programu posle Dnevnika u 23 emituje se Kulturni dnevnik. Reprizira se sutradan na Prvom programu u 12 i 30. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop kulture, dizajna, novih tehnologija. Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednik: Biljana Bralušić Jovanović
Realizator: Ernestina Gligorijević
Montažer: Nikola Manić

Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]