Čitaj mi!

Bubuljice kod odraslih

Zdravo nedeljno popodne u RTS ordinaciji donosi nove korisne priče. Nesvakidašnju priču o svojoj životnoj borbi podeliće devojka koja je rođena bez ruku. Centralna tema biće posvećena bubuljicama kod odraslih, a na kraju ćemo saznati na šta bi trebalo obratiti pažnju kada dete planiran da trenira neki sport.

U prvom delu emisije "Moja borba" svoju priču podeliće Dejana Bačko, paratekvondo šampionka i slikarka, koja je rođena bez ruku. Govoriće o izazovima koje je prolazila, o tome kako je pobeđivala probleme, šta joj daje sangu, a o tome kakav je borac govoriće i njen dečko Marko Nežić.

U "Ordinaciji" tema će biti posvećena bubuljicama kod odraslih koje nisu retkost. Najčešće pogađaju žene, a dermatolog dr Tamara Maravić će objasniti zbog čega se one javljaju, kako se akne kod odraslih leče, koju kozmetiku treba izbegavati i još mnogo toga korisnog.

Rubrika "Korisno" donosi priču o deci i sportu. Prof. dr Duško Ilić, profesor biomehanike i motorne kontrole na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja, razjasniće na šta bi trebalo obratiti pažnju kada dete bira sport, koji sportovi su za koji uzrast ali i koji zdravstveni problemi mogu da napreduju ako se izabere pogrešan sport za treniranje.

Autor i voditelj je Marija Popović.
Reditelj je Tatjana Simić.

RTS ordinacija RTS ordinacija

Autor:
RTS

Nedeljom u 14 sati na RTS1 publika već sedmu godinu zaredom daje poverenje gostima Marije Popović i njenoj jedinstvenoj emisiji koja je posvećena zdravlju. U svakom izdanju emisije, na zanimljive načine saznajemo kako da ga očuvamo i unapredimo, a o važnim temama govore renomirani lekari, farmaceuti, nutricionisti i drugi dokazani stručnjaci kao i javne ličnosti, koje svojim primerom opominju ili prenose sopstvena iskustva. [ detaljnije ]