Čitaj mi!

Urinarne infekcije

Nova RTS ordinacija - tri nove teme i nove korisne informacije. Poznati pevač otkriće kako je preživeo infarkt u 32. godini života, urolog će razajsniti na koji način bi trebalo lečiti uporne urinarne infekcije, a na kraju će stomatolog dati korisne informacije o tome zašto je važno izvaditi pokvaren zub na vreme.

U prvom delu emisije "Moja borba" pevač Nemanja Nikolić otvoreno će govoriti o tome kako je u 32. godini doživeo infarkt za volanom. Ispričaće kako je sve podneo, kakve je psihičke posledice napavio taj događaj, ali i kako se izborio sa kovidom koji je preležao dva puta.

U "Ordinaciji" će biti reči o urinarnim infekcijama. Kako se otkrivaju, kada ih i kako treba lečiti, koji povišeni paramteri u urinu ukazuju na problem i koje navike mogu pozitivno uticati na prevazilaženje upornih urinarnih infekcija saznaćete od dr Bogomira Milojevića, urologa iz Univerzitetskog kliničkog centra Srbije.

U rubrici "Korisno" tema će biti stomatološka. Prof. dr Dejan Marković sa Stomatološkog fakulteta u Beogradu govoriće o tome koje posledice može napraviti pokvaren zub koji se ne izvadi na vreme, kako održavati higijenu rane kako ne bi nastao problem, ali i kada je najranije moguće postavit most ili implant posle vađenja.

Autor i voditelj je Marija Popović.

Rediteljka je Tatjana Simić.

RTS ordinacija RTS ordinacija

Autor:
RTS

Nedeljom u 14 sati na RTS1 publika već sedmu godinu zaredom daje poverenje gostima Marije Popović i njenoj jedinstvenoj emisiji koja je posvećena zdravlju. U svakom izdanju emisije, na zanimljive načine saznajemo kako da ga očuvamo i unapredimo, a o važnim temama govore renomirani lekari, farmaceuti, nutricionisti i drugi dokazani stručnjaci kao i javne ličnosti, koje svojim primerom opominju ili prenose sopstvena iskustva. [ detaljnije ]