Čitaj mi!

Kovid 19 i deca

Nova RTS ordinacija donosi korisne priče i savete o zdravlju. Poznata voditeljka i urednica RTS-a ispričaće svoje teško iskustvo o borbi sa virusom korona. Centralna tema biće posvećena deci i kovidu 19, a na kraju će tehnolog objasniti koje namirnice ne bi trebalo podgrevati i zašto.

U prvom delu emisije, "Moja borba", svoju priču o problemu sa kovidom 19 podeliće urednica i voditeljka RTS-a Milica Nedić. Ona će otkriti zašto je borba sa koronom bila teška, kako je podnela boravak u kovid bolnici, koliko se dugo oporavljala i kako je sada.

Tema "Ordinacije" su deca i virus korona, njihove kliničke slike, simptomi, terapija, komplikacije i posledice koje se mogu javiti nakon preležane infekcije. Korisne savete i informacije daće pedijatar dr Olivera Ostojić, rukovodilac Dečije kovid bolnice KBC "Dr Dragiša Mišović".

U bloku "Hrana kao lek" biće reči o podgrevanju namirnica i jela. Inženjer biotehnologije Marija Rakić Ljubomirović će nas naučiti koje rizike po zdravlje nosi podgrevanje pirinča, krompira, blitve i druge hrane. Ako ipak želite da zagrevate jela popout pilava, musake i sarme ona će objasniti kako se to radi na zdraviji i bezbedniji način.

Autor i voditelj je Marija Popović.
Reditelje je Nenad Krkelić.

RTS ordinacija RTS ordinacija

Autor:
RTS

"RTS ordinacija" je izborila poziciju jedinstvenog, uvek aktuelnog i pouzdanog TV informatora o zdravlju, koji "iz prve ruke" nudi mišljenja najrelevantnijih stručnjaka ali i brojne korisne, primenljive informacije i savete, koje ne možete naći nigde drugde. [ detaljnije ]