Čitaj mi!

Jutarnji program

Ako i danas ostanete sa nama sve od 6, pa sve do 11 sati evo tema o kojima govorimo:

- Da li je Srbija napredovala i šta još treba da se uradi - kroz prizmu Poglavlja 27 u procesu pregovora o pristupanju Srbije Evropskoj Uniji?

- Pozitivno poslovanje, i uspešni poslovni rezultati bili su imperativ u vreme Korone! Ali, ima i onih koji su oborili rekorde! Proteklog vikenda završena je letnja sezona u planinskom centru Kopaonik, posle 107 dana rada. Skijališta Srbije su za nešto više od 3 meseca ostvarila izuzetne poslovne rezultate, a oboren je i rekord posećenosti od kada postoje letnji sadržaji na ovoj planini. O tome posle jutarnjeg dnevnika!

- Za ovu godinu iz budžeta je opredeljeno 8 miliona evra za restituciju. Kojim tempom će bivši vlasnici biti obeštećeni? Dokle se stiglo sa vraćanjem imovine u naturi i sa kojim problemima se Agencija suočava kada je reč o poljoprivrednom zemljištu? O tome posle 9!

- Odmah posle toga predstavljamo Vam specijalizovani kanal RTS-a -  "RTS Nauka" koji nas vodi u čarobni svet znanja. Od nanotehnologije do misterija kosmosa, od tajni neurona do dometa veštačke inteligencije, od arheologije do savremenih tehnologija gradnje, inovativnog stvaralaštva i futurologije.

- A, u pola 10 prava poslastica! Ko je rekao da je "Bog anđelima dao krila, a ljudima čokoladu", ne zna se, ali nije mnogo pogrešio. Tečnu čokoladu, od mrvljenog semena kakaa i ljute paprike, pravile su Maje još pre 3 i po hiljade godina, a sada i mi imamo doktora za čokoladu. Tajne ove poslastice otkriva nam Ivana Lončarević.

- Tajnu čokolade nije lako otkriti, kao ni tajnih službi! Od večeras na RTS-u, nova dokumentarno-igrana serije - "Tajne službe Srbije"! Serija će biti emitovana svakog četvrtka na drugom programu RTS-a od 20 časova, a centralna tema su službe bezbednosti!

- A, onda nam u goste dolazi glumica ruskog porekla koja u filmu "Južni vetar 2", glumi suprugu Nenada Maraša! Oduševljena je prvim delom Južnog vetra za kog kaže da joj liči na holivudska ostvarenja, i koja voli srpsku kinematografiju

- Na samom kraju džez! Studijski album Jelene Jovović "Heartbeat" u izdanju PGP RTS-a, na kom je autorka muzike za veći deo numera, aranžmana i tekstova svih pesama- izazvao je veliku pažnju stručne kritike i publike.

Urednički i novinarski tim redakcije koja najviše radi, predvodi Aleksandar Tucaković, a sve dogovoreno u delo sprovodi Sanja Dragićević Babić!