Kulturni dnevnik

Za 8. oktobar je zakazana prva premijera u Beogradskom dramskom pozorištu u ovoj sezoni, predstava "Ružni, prljavi, zli". Tim povodom je gost Kulturnog dnevnika scenograf Aleksandar Denić, dobitnik brojnih evropskih i domaćih nagrada.

Sa njim smo razgovarali pred odlazak u Nemačku i Austriju, gde će između ostalog, sa rediteljem Frankom Kastorfom, raditi na postavljanju najnovijeg komada Petera Handkea.

U emisiji će biti reči i o premijerama "Seljačke opere" u Novosadskom pozorištu, kao i "Predsednica" u Narodnom pozorištu u Somboru. U Subotici je počeo 27. međunarodni festival pozorišta za decu. Tom prilikom je nagrada za životno delo uručena piscu i reditelju Vladimiru Andriću. Danas je dodeljena i nagrada "Milan Mladenović", na 62. godišnjicu rođenja ovog kultnog muzičara. U Vrnjačkoj banji je završen 44. Festival filmskog scenarija, a u Tršiću je završen 87. Vukov sabor, jedna od najstarijih kulturnih manifestacija u Srbiji. Idemo i u Berlin, gde je u vremenu zatvorenosti disko-klubova, snalažljivi Nemac osmislio originalno rešenje, napravio je Teledisko, najmanji klub na svetu, u obliku telefonske govornice.

Urednik Ana Tasić
Realizacija Maja Mandić
Montaža Nikola Manić