Umetnost nove realnosti

U Kulturnom dnevniku govorimo o ovogodišnjem Bitefu održanom u skraćenom izdanju koje je pod sloganom "Na ivici budućnosti" uspelo da obuhvati predstave, tribine i prateći program.

Izveštavamo sa 27. Festivala evropskog filma Palić koji je ove godine otvoren za publiku u Subotici i na Paliću. Predstavljamo roman slovenačkog pisca Dina Bauka "Kraj. Ponovo" i najnoviji strip "Pandemonijum" autorskog dvojca Bek/Rafnele. U rubrici "Mi u svetu" naše teme su koncert ispred milanskog Duoma gde je orkestar Skale označio novi početak, ali i otvaranje Plave kuće, čuvenog meksičkog muzeja Fride Kalo.

Gost Kulturnog dnevnika je sopran Branislava Podrumac, umetnica cenjena u svim muzičkim žanrovima, pred solistički koncert u Domu kulture Studentski grad.

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop kulture, dizajna, novih tehnologija... Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednik Dragana Pantić
Realizator Maja Mandić
Montažer Nikola Manić